Wie kent er niet dat gevoel van de allerlaatste schooldag? Het gevoel dat je krijgt wanneer de schoolbel voor de allerlaatste keer van dat jaar ringt en de vakantie inluidt; Het gevoel dat ervoor zorgt dat je naar deze ring halsoverkop naar buiten rent, de brandende zon in, en waardoor je stom gaat grenzen als de een of andere idioot zonder dat je echt een reden hebt? Zalig gewoon. Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn enkele knallers om je vakantie te starten. Wat aanraders nodig? Hier gaan we! Owja, wil je weten wat mijn procent was? 79! Niet mis he!

Enkele knallers om je vakantie te starten:

1. Duik met een vriendin ’t stad in. Ga iets drinken in een van de cafeetjes op het plein van het museum van schone kunsten: de Hopper, de Chat le roi,… spreek met je chauffeur af aan de Groenplaats en laat je verdwalen in de Antwerpse straten.  bereik net op tijd de afgesproken plaats, spring of laat je opladen in de auto, en rijdt richting Sint Anneke om je in ‘de plaasj’ te laten verwennen met een pasta, slaatje of visgerecht.

 

2. Ga eens met een grote groep naar de olmernse zoo. Indien een van u in een rolstoel zit, regel dan een bus waarin deze past en waarschuw de persoon in kwestie om vooral niet in zijn elektrische rolstoel te komen. Tenzij hij net zoals mij een hartstilstand wil krijgen wanneer hij van de bovenste verdieping van de bus op het veel te korte liftje zonder bescherming langs de zijkant moet rijden. Voor de rest van de dag hoeft hij zich geen zorgen maken. Het park is redelijk rolstoel toegankelijk ( uitgezonderd de ingang van de vogelkooi ) zelfs de steile helling naar de wolven en beren is doenbaar. Passeer zeker eens langs de witte tijger, de leeuwenwelpjes en de met mestgooiende chimpansee. Veel plezier.

 

3. Of bent u eerder een golfer? Dan kan u altijd eens afzakken naar het minigolfterrein, hier in de Kempen. En als de Kempen wat ver voor u zijn…wel, waarschijnlijk weet je wel een minigolfterrein bij jou in de buurt. En mocht dit niet het geval zijn, kan u nog altijd een parcour aanleggen in uw achtertuin. En mocht u geen achtertuin hebben…tja dan moet u maar een andere aanrader uitkiezen.

4. Organiseer eens een BBQ. Nodig wat vrienden uit, zet ze aan de gang in de keuken en geniet zelf van het zonnetje onder het drinken van een glaasje cactussap. Zorg dat u rammelt van de honger wanneer u aan tafel gaat en laat u meerdemaals bedienen.  Sluit af met wat verse aarbeitjes en kersen. Smakelijk!

5. Ga eens shoppen in het buitenland. Bijvoorbeeld  in Sint-Hertogenbosch. Breng eens een bezoekje aan de ‘Amercan today’ ginder want volgens mijn zus is diegene bij ons afgebrand. Ook een aanrader is de bijenkorf waar ze momenteel prachtige leren vestjes,heel voordelig aanbieden. Speel thuisgekomen nog een kort spelletje Cartagena en sluit je dag af met een BBQ(zie punt 4)

 

Veel plezier!

Ans