1 april 2010.Haai plankton! Hier ben ik weer! Geef maar toe dat je me gemist hebt al die maanden zonder dagboekfragmentjes. (heb ik chance dat een computer niet kan tegenspreken.) Waarom is natuurlijk de vraag. Awel het zit zo. Je weet misschien nog dat ik begin november ben opgenomen in Gent voor een operatie. Normaal gezien zou ik hiervoor een week a tien dagen in het ziekenhuis moeten blijven. Maar neen, niets daarvan! Door onverwachte verwikkelingen moest ik een maand, ik herhaal: een MAAND in het ziekenhuis liggen. En daarna… Kerstmis: toen was ik thuis ( echt thuisthuis, mama had een bed en lift gehuurd voor in de living) en heb ik enorm genoten maar de volgende keer dat ik thuis was: Nieuwjaar, moest de ambulance  mij  met spoed naar het ziekenhuis brengen door een  immense buikpijn. (te veel kerstfondue vrees ik.) Alleszins daar lag ik weer een dikke tien dagen. . En waarom heb ik dan in februari en maart geen dagboekstukjes geschreven? Awel,… ik zat een beetje in een dipje. Het is nu eenmaal zo dat ik een zware handicap heb en het is niet altijd makkelijk om daarmee om te gaan. In plaats van te focussen op wat ik nog wel kan, ging ik letten op de dingen die ik…tjah… niet meer kan…

MAAR vanaf vandaag is dat allemaal geschiedenis! We gaan voort, met nieuwe dagboekfragmentjes! Ik moet wel bekennen dat je al heel wat gemist hebt. Dus hier de belangrijkste feiten op een rijtje!

1. Vanaf februari ga ik elk weekend thuis slapen. Jaja. Enfin, ik lig dan nog wel in de living, het is beter dan ieder weekend Pulderbos.

2. Mijn laatste dagen Pulderbos komen trouwens in zicht. Ik zit hier nu al tweeeneenhalf jaar en eindelijk begint er sprake te komen van een definitief ontslag. Hopelijk ben ik deze grote vakantie terug thuis.

3. Ook op de toneelschool gaat het goed. Eind mei heb ik mijn examen voordracht en welsprekendheid. En om creatief uit de hoek te komen heeft mijn leraar voorgesteld om minstens 1 gedicht te zingen. ( hij doet het enkel zichzelf aan hoor. Diegene die mij al hebben horen zingen, kunnen erover meespreken. )Swat, we zullen wel zien.

4. Over examens gesproken, vorige week maandag heb ik mijn examen wiskunde afgelegd en na de paasvakantie krijg ik de uitslag. . Trouwens heb ik al verteld dat de uitslag van mijn  vorige examen wiskunde ( dat van voor de herfstvakantie )  82% was? ( Ik weet goed genoeg dat ik dat nog niet verteld had hoor.  Maar ’n beetje valse bescheidenheid kan nooit kwaad, vind je niet?)

5. Ten slotte ga ik vanaf de eerste maandag na de paasvakantie iedere week ’n dagje naar school. Dit zijn re-integratiedagen (tja, hier in Pulderbos kleven ze er graag een chique naam op). Dagen waarop ik weer wat leer wennen aan het normaleleerlingenbestaan en 4 lesuren doorbreng in olve. We zullen wel zien, zeker? Nu eerst vakantie! Op de planning staat: het communiefeest van mijn nichtje, de musical van de klokkenluider van de Notre Dame, het kuifjemuseum in Brussel en nog veel meer. Ik hou je op de hoogte!

De mazzel!

Ans